Rengöra Skinnsoffa

Så håller du skinnsoffan snygg

rengöra skinnHar du en skinnsoffa så rengör du den så här.
Vanlig rengöring görs enklast med en dammsugare, använd mjuk borste. Eftersom det finns många olika typer av skinnsoffor och lädret som används i desssa varierar, finns det olika metoder för att rengöra dem. När du rengör dem undvik alltid att göra dem för blöta eftersom skinn absorberar vatten som kan leda till att skinnet det blir skört.

Vattenlösliga fläckar
Fläckar som är vattenlösliga baddas lätt och sugs upp med vanligt hushållspapper,tänk på att bara nyttja lite vatten.
Icke vattenlösliga fläckar
Andra fläckar tas enklast bort med speciellt rengöringsmedel som är avsedda för lädersoffor . Om du är osäker vilken typ av skinn du har på din soffa kontakta din online försäljare så kan dom hjälpa dig till ett korrekt val.

Så tar du bort choklad fläck på skinnmöbel

Häll flytande koncentrerad galltvål på fläcken och gnid in rejält med fuktad svamp. Låt verka 10 minuter, gnid på igen tills det är borta. Upprepa om det behövs mera galltvål. Tvålen hittar du i välsorterade matvarubutiker.

Impregnering av skinnet
Ett par gånger om året bör skinnsoffan även impregneras med impregneringsmedel .
Impregneringsmedel finns att köpa hos din återförsäljare, detta kan vara klokt att inhandla i samband med inköpet av skinnsoffan.

Obs ! Denna produkt kan ej användas på mocka,nubuck eller bycastläder.
Vårdar du din skinnsoffa så kommer den hålla längre och åldras snyggt. Kom ihåg att inte utsätta skinnet för långvarigt starkt solsken. Solen kommer snabbt torka ut skinnet!

Så kom ihåg att även rengöra skinnsoffan och behandla den regelbundet, då kommer din soffa att hålla sig snygg länge.

Åter till snyggasoffor.massagestol.nu/